Kevin, Ik zou toch zo graag in mijn huisje blijven. Doe het mij niet aan om mijn oude dag in het rusthuis door te brengen….
Louis, 81 jaar

DEZE VRAAG INSPIREERDE MIJ OM EEN KWALITATIEVE OPLOSSING TE ZOEKEN VOOR MENSEN DIE ONLANGS HUN LICHAMELIJKE OF PSYCHISCHE AANDOENING GRAAG ZINVOL EN VEILIG THUIS WILLEN BLIJVEN.

Op moment dat mensen zorg nodig hebben, denkt men er nogal snel aan om over te stappen naar het rust- en verzorgingstehuis.

Veel mensen weten niet dat er thuis erg veel mogelijk is. Op moment dat wij een vraag krijgen, gaan wij thuis op intakegesprek. Samen met de patiënt en zijn familie zetten we alles in kaart. Hier start de opmaak van een zorgplan op maat.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN LANGER THUISBLIJVEN?

 • Geluksgevoel en zelfstandigheid nemen toe of blijven langer behouden.
 • U hoeft geen afscheid te nemen van uw vertrouwde omgeving, vrienden en buren
 • U heeft zelf de regie in handen over uw huis en uw zorg
 • Lage woonkost

WAT ZIJN DE NADELEN VAN LANGER THUISBLIJVEN?

 • Soms is er een investering nodig om langer in uw woning te blijven
 • U moet beroep doen op naasten voor hulp
 • Risico op eenzaamheid
 • Ontbreken van zorg

Wij als thuisverplegingspraktijk willen u bijstaan, om uw verlangen om zo lang mogelijk thuis te blijven, te begeleiden en te helpen. Wij doen dit aan de hand van een Totaalzorgplan.

Vanuit een persoonlijke benadering zoeken we naar thuisoplossingen in zorg en ondersteuning volledig op maat van u. U beslist hoe, wat, waar en wie.


U maakt een afspraak en wij zetten in kaart wat er nodig is om u op lange termijn kwalitatief en zinvol thuis te houden.


Contacteer ons >
VANUIT ONS TOTAALZORGPLAN ZETTEN WIJ VOLGENDE ZAKEN IN KAART. WIJ REGELEN ALLES VOOR U EN STUREN BIJ WAAR NODIG:

Vanuit onze ervaring nemen wij een coördinerende rol op in het hele gebeuren. Vanuit onze verpleegkundige sleutelpositie reiken wij de nodige informatie en oplossingen aan.

Wij maken een volledige zorgplanning op. Hierbij zetten wij maximaal onze sterke verpleegkundige troeven in.

 • 7/7, 24/24
 • Stipte huisbezoeken
 • Continuïteit van zorg het hele jaar door
 • Huisbezoeken in functie van uw dag-patroon
 • Flexibiliteit
 • Een gegarandeerde afwerking en nazorg
 • Verscheidenheid aan referentie verpleegkundigen: Wondzorg, stoma, diabetes, palliatieve zorgen, Incontinentie, oncologie, …
 • Personenalarm
WIJ BEKIJKEN UW PERSOONLIJKE SITUATIE EN STELLEN EEN TOTAALZORGPLAN OP MET:
Vrijwilligers

Wie vrijwilliger zegt denkt aan mensen met een engagement voor mensen. Deze mensen geven hun vrije tijd op om zich bijna onbezoldigd in te zetten om mensen te helpen in hun dagdagelijkse leven. Zij toveren dagelijks een glimlach op het gezicht van anderen. Zij kunnen worden ingezet in vervoer, oppas, kleine klusjes, huishoudelijke taken, …

Familie

Familie is van groot belang in communicatie, hechting en sociale steun bij hun geliefden. Zij zijn de bondgenoten in de organisatie van de zorg.

Mantelzorg

Mantelzorg gaat om extra zorg voor mensen. Als het ware gaat het om zorg die als een mantel de hulpbehoevende omgeeft. Deze mensen nemen soms zonder dit te beseffen belangrijke taken op zich. Bv. Huishoudelijke taken, verzorging, emotionele of administratieve ondersteuning.

Huisarts

De vertrouwenspersoon bij uitstek, die vanuit zijn opleiding en ervaring patiënten bijstaat in hun gezondheidsproces. Een erg belangrijke spil in de multidisciplinaire werking rondom de patiënt.

Gezins-en bejaardenhulp

Heb je het moeilijk om dagdagelijkse handelingen uit te voeren. Deze professionals helpen u graag bij het huishouden of verzorgingstaken. Zij hebben ook een belangrijke sociale taak en staan u met veel enthousiasme bij.

Paramedische disciplines

Kinésitherapie, logopedie, ergotherapie, psychologen, …. Onze jaren ervaring helpt u bij het maken van de juiste keuze.

Poetshulp

Deze mensen staan u bij in het onderhoud van uw woning.

Maaltijden aan huis

Lekker eten is belangrijk. Zowel voor een goede gezondheid als voor het sociale gebeuren. Wij helpen u bij de zoektocht naar diensten die maaltijden aanbrengen als u ze zelf niet meer kan bereiden.

Medicatiebeheer

Medicatielijsten zijn vaak moeilijk en verwarrend. Nochtans is de correcte inname van medicatie van groot belang. Wij helpen u bij het klaarzetten en toedienen van de juiste medicatie.

Thuishulpmiddelen

Bedden, matrassen, tillift, toiletstoel, …. samen kijken we wat nodig is en wat niet om uw zorg aangenamer te maken. Samen overleggen we en zoeken we naar een betaalbare oplossing. Zoekt u een rolstoel. Wij regelen de opmeting en terugbetaling.

Financiële tegemoetkomingen

Om u thuis te houden worden er vanuit de overheid soms financiële tegemoetkomingen aangereikt om u te ondersteunen en om thuis blijven aantrekkelijk te maken. Wij helpen u bij de aanvraag hiervan.

Verzorgingsmateriaal

Wij helpen u bij het zoeken en advies bij aanschaf van materiaal. Bv. Incontinentiemateriaal, wondzorgmateriaal, steunkousen, …

Personenalarm

1 druk op de knop en binnen de 15 minuten wordt er hulp geboden. Wij hebben een eigen systeem. Wij garanderen u 24/24, dag en nacht ondersteuning.

Elektronische hulpmiddelen

Webcam, slimme luier, druksensoren, …Wij leggen u uit waar de technologie u kan bijstaan tijdens het thuis blijven.

Heeft u een zorgaanvraag? Neem contact op of maak een afspraak.

AFSPRAAK

Maak een afspraak via
info@derondevanbas.be 0479 87 48 90

KENNISMAKING

Wij bespreken samen welke zorgen u nodig heeft, wij plannen de zorgen en maken de administratie in orde.

HUISBEZOEKEN

Wij garanderen een stipte, kwaliteitsvolle uitvoering op maat van u!

DERDE-BETALER-SYSTEEM

Wij werken samen met alle mutualiteiten en huisartsen. Alle zorgen worden geregeld via het derde-betaler-systeem. Op het einde van uw zorgen ontvangt u een schriftelijk overzicht van alle zorgen die wij hebben uitgevoerd en gefactureerd.

Wilt u ons leren kennen? Maak een afspraak

AFSPRAAK

Maak een afspraak via
info@derondevanbas.be 0479 87 48 90

KENNISMAKING

Wij bespreken samen welke zorgen u nodig heeft, wij plannen de zorgen en maken de administratie in orde.

HUISBEZOEKEN

Wij garanderen een stipte, kwaliteitsvolle uitvoering op maat van u!

DERDE-BETALER-SYSTEEM

Wij werken samen met alle mutualiteiten en huisartsen. Alle zorgen worden geregeld via het derde-betaler-systeem. Op het einde van uw zorgen ontvangt u een schriftelijk overzicht van alle zorgen die wij hebben uitgevoerd en gefactureerd.

Kwaliteitslabel

KWALITEIT KRIJGT INHOUD

Iedere praktijk geeft aan kwaliteitsvol te werken.
Maar hoe kan u aan de buitenwereld toonbaar maken
wat kwaliteit inhoudt en wat kwaliteit betekent?

Lees meer >

Regio

VLAAMSE ARDENNEN

Wilt u zo lang mogelijk thuis wonen en u toch veilig voelen?
De thuisverplegers van thuisverpleging De Ronde van Bas zijn actief in Zottegem, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Herzele, Erpe-Mere, Zwalm, Brakel, Gavere, Ninove, Geraardsbergen, Merelbeke, Melle, Wetteren & Lede.
Contacteer ons >

WIJ ZIJN 7 OP 7 BEREIKBAAR.

Ons team staat voor u klaar. U kan ons 7 op 7, 24 op 24 bereiken via 0479 87 48 90 of info@derondevanbas.be.